Varför köpa märkeskläder till barn?

Jag kan inte riktigt fatta poängen i det hela, men kanske är det bara jag som är dum? Ursäkterna som jag har hört är att det håller bättre kvalitet, aja så kanske är fallet men har du tänkt på hur länge ditt barn har dom där dolce gabbana byxorna? max ett halvår om ens det, och är det ett "normal" aktivt barn, så slits inte byxorna ut även om dom är köpta på ica maxi, så egentligen är det ingen skillnad på ett par dolce gabbana byxor och ett par byxor från ica maxi, kvalitets mässigt alltså, eftersom dom inte hinner slitas ut,  right?

Men det va egentligen inte det jag skulle skriva om, anledningen till att jag skriver det här är för att jag hörde en konversation mellan två barn på dagis för några dagar sedan, det va mellan två flickor och vi kan säga så här: Flicka 1 har "billiga" kläder från te.x: Hm,lindex,kappalh och även lite seconhand. Barn två har dyra kläder från te.x: dolce gabbana, lee, levis osv.

Flicka 2 säger: Åh vi har nästan lika danna byxor!
Flicka 1: okej.
flicka 2: ja, fast mina är dolce gabbana, så dom är ungefär dubbelt så dyra som dina!
Men en väldigt högfärdig ton.
sen fortsätter flicka 2 och skrytter att dom hade köpte byxorna i den nya affären brevid ÖoB och att det bara är rika som kan handla där..

:O

Så min poäng i det hela är:  köp dina märkeskläder till barnen om det nu är så viktigt, fast brutalt onödigt, men lär för guds skull inte barnen att skrytta om det!
Vem har sagt att flicka 1 är fattig bara för att hon har billigare kläder, hennes föräldrar kanske bara tycker att det är onödigt att köpa dyra märkeskläder som barnet växer ur inom ett halvår?

Det är ju egentligen inget  speciellt  att skrytta om, det skulle va som att jag sprang och skröt om att jag bajsa igår, så intressant är det alltså ;)

Jag gillar inte ouppfostrade barn, speciellt inte elaka och högfärdiga barn, jag blir nästan illamående av dom, det gäller vuxna för den delen oxå.

Men aja, nu har jag sagt mitt iaf.








Tappar kämparglöden.

Känns inte så kul att hålla på att gå barkbannan och äta kaninmat och bara minska ca ett kilo på den här tiden, Tommy har minskat bra mkt mer än mig, och vi kämpar lika mkt.
känns surt just nu måste jag säga.

Men nya tag i morgon då!
skam den som ger sig.
(även om det inte låter så uppmuntrande just nu)

Åh vad sugen jag är..

på att klicka hem nya kläder! Jag har inte shoppa ett skit till mig själv på hela två månader! förutom ett par foppatöfflor då, men det har inte med saken o göra! :P
Här kommer lite bilder på det jag är sugen på just nu:






här har ni allt, inte en dålig shoppinglista va? ;)
allt kommer ifrån hm, och kalaset skulle sluta på 1086 kr.
känns nästan som att det blir liiiite för mkt pengar på en gång, eller vad säger ni? ;)
men något av det här kanske jag kan shoppa nästa månad :)


Midsommar och lite annat

Ja, jag har inte skrivet på ett tag, så jag får väl börja berätta om midsommar afton helt enkelt: Det började med att jag och Tommy boy tog en promenad hem till Kenneth och Monicka, en jävligt lång promenad måste tilläggas, eftersom dom bor ända nere vid fisksjön och vi bor ju vid Nobel, ett par kilometer helt enkelt, jag va jävligt svettig när jag kom fram, kan ju tilläggas ;)

Väl där så bjöds det på goo mat, jag älskar midsommar mat, och potatisen var värd att döda för! Haha fast det kanske berodde mest på att jag inte hade fått äta potatis på en hel vecka, eftersom vi kör våran "underbara" diet. så maten uppskattades rejält! Vi blev även bjudna på efterrätt, jordgubbar, glass grädde, chokladflan, ja allt möjligt, och det va gudomligt gött!

Efter ett par timmar där så fick vi skjuts hem av självaste Louice, fast först svängde vi förbi ok för att inhandla groggvirke och lite såna grejor, när vi kom ut ur bilen så kom vi på att vi hade glömt att köpa cigg, så Louice fick vackert svänga in vid konsum på frödingsplan, som tur va, så var det öppet.

Sen var det bara hem och fixa sig efter som Emma och Ellen skulle komma.
Vi började med att sitta nere vid grillplatsen, Emma och Ellen grillade men jag och Tommy hoppade den biten eftersom vi hade käkat massa mat strax innan, när dom hade grillat klart så spelade vi kubb, Emma och Ellen vann, men det va bara ren tur!! ;)

Sedan drog vi upp till oss en liten stund innan vi bestämde oss för att ge oss ut till Jossan, en av Tommys kompisar som för övrigt verkar vara extremt trevlig :P Efter någon timme där så fick vi för oss att vi skulle ut och åka båt, sagt och gjort så drog vi ut dit, och Anders som äger båten och även va kapten va inte så nykter, så vi gick på grund ett par gånger, haha! hur det kan bli!

aja det va väl det mesta om Midsommar.

Midsommardagen:

Tommy drog iväg nästan på en gång när han vaknade te Anders, så dom börja dricka öl tidigt på morgonen (jävla alkisar) ;) på eftermiddagen så hämtade dom mig, så då åkte vi ut te Lunedet och åkte lite båt ut till en udde och grillade och grejor, helt mysigt va det ^^ kan ju tillägga att kapten va mkt nyktrare den här gången, så vi lyckades hålla oss på rätt sjöled iaf haha! ;)
en bra kväll helt enkelt!

Igår:

Så mådde jag skit hela dagen, hade lite feber och ville bara dö!
Tommy åkte och gratta kenneth som fyllde år i Lördags, medans jag stanna hemma och låg på soffan och tyckte synd om mig själv! När Tommy kom hem så åkte vi och hämta fröken löken som ville åka och bada, så det va bara att bege sig ner till stranden och låta henne göra det. :P
Kan säga att när vi kom hem så dröjde det inte många timmar innan jag låg och sov och va halvdöd, men vad gör man inte för sin lilla prinsessa :)

Idag: Mår jag lite bättre, men känner av halsen plus att jag nyser och hostar och är snorig som aldrig förr, det är helt enkelt inte bra att vara ute på sjön^^ '
Jag ska även till arbetsförmedlingen idag, så vi får väl se hur det går, hoppas på att dom inte är allt för träliga för det örker jag inte med!
Sedan blir det väl en tur på barkis, eftersom det har legat på is hela helgen, så bara att rycka upp sig igen!

Ja det va väl allt tror jag! :D

Eller föresten Ella Bella har lärt sig att säga Åsa och Tommy :D Åsa=Doda, och Tommy= My hehe så söt! :D

bye bye


Hellu

Nu kör vi midsommar, så är :D hoppas ni har en bra midsommar :)

Ska snart hämta prinsessan på dagis =)

Snart bär det av till dagis,
jag hoppas på att hon är piggare och gladare i dag,
så vi slipper alla tråkiga bråk, inge kul
när vi blir osams hela tiden :P
sen ska hon ju åka till gammelmormor i kväll,
så kan ju vara kul att spendera några glada och roliga timmar med henne :)

Älskar min lilla trottsunge mest i hela världen!



Men hon är ju som sagt, sötast när hon sover ;)

Midsommar minnen

Usch, fick en flashback i morse,
kom och tänka på Farmor (vilket jag alltid gör, men inte så intensivt)
Jag tänkte på när vi var barn, när vi firade midsommar med Farmor och Farfar.
Att hon hade krans i håret, det va även hon som lärde mig att göra kransar, nåja någorlunda iaf.
Hennes favorit blomma va solros, hon hade alltid solrosor på sommaren.

Hon va så vacker med sin krans i håret,
hon va så otroligt fin, som en riktigt midsommar äng!


Jag har en sån brutal ångest just nu,
varför vårdade jag inte relationen med henne när hon fortfarande levde?
varför?
Men jag trodde verkligen att hon skulle ha ett evigt liv,
farmor va alltid sjuk, hon var sjuk halva sitt liv.
Jag va så van vid det, hon hade lurat döden så många gånger.
Jag trodde aldrig att hon faktiskt skulle gå bort..


Min stålfarmor♥
du är saknad!

Jag flyger här ifrån i vindens kalla hand
livet är till låns begraver mig i sand
Jag sover likt en sten på strandens kalla rygg
sanden gör mig len, där känner jag mig trygg
Men du.. begrav mig nu
begrav mig nu

jag flyter likt en båt som kastas in mot land
himmlen gör mig våt mot nattens mörka strand
jag söndras mot din fot som trampar ovan snö
ner mot trädes rot i längtan efter tö
men du.. glöm av mig nu
glöm av mig nu

brister ut igen i solen ovan strand
i solens varma regn i trädets varma hand
Men du.. ta ut mig nu
men du släpp ut mig nu



Vi ses på andra sidan!


arg!!!!!

Okej, nu är jag arg, yxtokig, galen kalla det vad fan ni vill, men förbannad är jag! otroligt arg oxå kan tilläggas!
Nu får det fasen bli någon ordning! :@

Klippt hos en frisör som vart skit, Den sämsta frisören som kan tänkas tror jag.
Monicka fixar till håret så det är jätte fint!
Ungen sitter inne i sitt rum och klipper sönder hela jävla håret! så antagligen så får hon se ut som ett fån i skallen eller raka av sig hela skiten! Ungen total skriker om att raka av sig håret, jag är ingen frisör och kan verkligen inte klippa hår, men försöker ändå rätta till det, men inte ens en frisör skulle kunna fixa skiten!

Men nu får hon fan gå till dagis med det där, jag orkar inte fortsätta bråka om saken kvart i tio på kvällen, ungen skulle ju egentligen ha sovit för länge sedan.

Så det blir helt enkelt att slänga ut pengar och gå till frisören för att se vad dom kan göra, känns taskigt att fråga Monicka när hon liksom har klippt ungen idag :@

Nu är jag trött, grinig och förbannad.
jag ska ta ett glas vin, och jag skiter i om ni tycker att jag är en dålig mama pga det,
jag måste få unna mig, så är det.
och jag blir inte full eller ens lullig av ett glas, så nu ska jag lugna nerverna, och
hoppas på att jag kan se på det här med håret, med glimten i ögat i morgon.


nu är hon hemma!

Hanna kom precis hem, och gud vad jag har saknat henne! Tyvärr så vart det ju inte det puss och kram kalas som jag hade längtat efter, utan en massa tjafs på en gång, hon är så trottsig just nu så jag vet fan inte hur jag ska orka med det, men det är bara att ta en dag i taget.

Först och främst så skulle hon promt in till Tommy som ligger och sover, och han behöver verkligen sova!
Han jobbade eftermiddag igår, och hade sovit dålig natten innan, sen va det bara att ge sig på ett förmiddagspass idag, och sovit ca 3-4 timmar, så han behöver verkligen få vila upp sig, men in dit skulle hon och härja och ha sig även fast vi sa åt henne, både jag och Louice.

När hon va klar med det projketet så gav hon sig på Urban och slängde ner honom i docksängen, så han slog i ryggen, just den här saken såg inte jag men Louice gjorde det.
Usch det bara kokade i mig när Louice sa det.

sen va det dags och terra oss på balkongen, med att fräsa ur snor i näsan osv, och bråka om duschen och tycka att hon är jätte rolig som öppnar dusch dörrarna. ja det va en kort samanfattning!

Men hon är lika älskvärd ändå tösen, fast hon är ett riktigt monster ibland! ;) ♥

Dom verkar iaf haft roligt idag, gått på loppis osv, och så fick hon lite kläder av Louice och Monicka, det va snällt, tack så mkt! :)

sen så fyndade hon 3 dockor, och en babysitter till dockor och dockkläder tror jag hon fick av monicka, om det inte va av Louice? haha tack iaf! :)

Monicka har även klippt Hanna så nu ser hon MKT bättre ut i skallen, hon hade tydligen varit hos en frisör i Halsberg i helgen, om man nu kan kalla det för frisör, för hon såg rent utsagt förjävlig ut i hövet! Fy fan.
Men nu ser hon jättefin ut iaf! :) synd bara att dom va tvugna att vara i hennes hår från början, och klippa och ha sig, hade ju varit bättre att ta henne till Monicka på en gång så hon fick klippa topparna bara.
Men jag har ju sagt ifrån om att dom ska sätta en jävla köksax i håret på ungen, så då valde dom väl att gå till den sämsta frisören dom kunde hitta ist, om det inte nu var så att dom va i och klippte själva iaf, man kan aldrig riktigt veta! Men iaf, nu är hon så fin, så fin i håret :D

Men nu blire till att ta ut ungen från duschen och se om man kan umgås och gosa med henne nu, eller om det är dömt att misslyckas det där! Men vi får se vad kvällen har att erbjuda!

Natti Natti!


vattenkoppor

Jag satt precis här i min ensamhet och tänkte på att jag är lite galen när det gäller vattenkoppor, jag vill helst att Hanna ska få det nu, eller ja egentligen för flera år sedan, men ännu har inget hänt.

Jag är en sån där mamma, att när jag hör att det går vattenkoppor på dagis så skickar jag gladligen dit ungen, i hopp om att hon ska få det! Jag måste egentligen vara dum i huvudet som vill att hon ska bli smittad, att hon ska bli sjuk :/ Men ändå så är det ju för att hon inte ska få det när hon blir äldre, eftersom det kan vara totalt livsfarligt om det vill sig riktigt illa.

Men det jag skulle komma fram till, är att hur mkt jag än har försökt att få henne nersmittad, så blir hon inte det! Alla andra ungar på dagis, som inte har haft det, lyckas dra på sig skiten, men inte Hanna banan inte!
Jag börjar nästan tro att hon är immun i mot det, och det skulle ju självklart vara det bästa!
Men tänk om hon inte är det och lyckas få vattenkoppor som vuxen?
Det vill vi ju självklart inte!!

Så alla ni som har ungar med vattenkoppor, säg till mig så kan vi ha en playdate haha ;)

Ni får tycka att jag är dum i huvudet, men som sagt hellre vattenkoppor nu, än som vuxen.

aja, nu orkar jag inte skriva mer
bye bye

är så ensam..

Usch så utråkad jag är, och trött men jag vill inte sova än, känns så onödigt att sova bor dagen eller vad man ska säga, är sugen på att ta en promenad men vill helst att någon ska gå med då, och vem beger sig ut så här sent på kvällen och knallar frivilligt? inte många iaf ;)

Saknar min trollunge så det är fan inte klokt, men i morgon får jag tillbaka henne, förhoppningsvis tidigt as hell, eller ja, jag vill ju helst hinna vakna först, men efter det får hon komma tillbaka när hon vill! :D

Jag har köpt ett helt otroligt shampoo, jag har aldrig testa något bättre och då kan jag säga att jag har testat många i mina dagar, eftersom jag är lite smått shampoo beroende, och jag brukar ha svårt för att hitta ett  som shampoo jag fullkomligt älskar, men nu har jag åkt dit, jag har blivet förälskad, och jag kommer nog aldrig göra slut med denna produkt:



Här har ni mitt älskade shampoo!
Det är helt underbart, jag har redan märkt skillnad på håret
efter bara ett par gånger! ♥
så ja, jag är förälskad, tror till och med att jag är trolovad med detta shampoo!

Shampoot och balsamet är väldigt dyrt i inköps pris,
men med tanke på att jag köpte dom största flaskorna som är på 900 ml,
och att både shampoot och balsamet är så pass dryga som dom är,
så kommer det att räcka länge, så i slutändan så blir det här
shampoot billigare!
bara att tänka så :D

balsamet är förövrigt oxå helt underbart,
men det förstod ni väl redan? :)

aja, vet inte vad jag ska skriva mer
så jag avslutar nu!

hej!





Vi är så duktiga! :D

Idag har vi gått två varv på barkis, och även tränat lite, och jag känner mig så duktig, tror minsann att jag kommer klara det här, och Tommy oxå för den delen, för han är riktigt motiverad, och det gillar vi minsann! ;)

Vi vägde oss förut och skrev upp vikten, så ska vi väga oss om en vecka igen och se om det har gett något resultat, skulle vilja mäta omkrets och grejor oxå, men vi har inget bra måttband te det :/
Jag måste iaf passa mig lite, så jag inte går ner för mkt, vill inte se ut som ett anorexiafall, så max 5 kilo får det bli, då väger jag 50 och det är helt okej. 48 kg känns lite väl drastigt faktiskt.

Så det är bara att kämpa mot mitt mål, och jag kommer nå det, wohow! :D

Men nu blire duschen, sen åka iväg och handla och sedan boka tvätt tid så jag har den i kväll!
Hanna ska ju som sagt sova hos Louice och gå på loppisar och grejor! :)

Men jag skriver säkert mer i kväll, för då lär jag ju vara uttråkad om inte annat ;)

puss hej

Måndag.

Idag följde jag och Hanna med Louice till Degerfors och kollade på när hon trännade, testade själv vibrator maskinen och det va inte så lätt som det såg ut faktiskt, och det kändes väldigt obehagligt när det vibrerade i hela kroppen haha! Men jag vart fan lite sugen på att börja köra det endå och dom där andra träningsprogramen dom har där oxå, tror det heter step och flowing men är inte helt hundra ;)
Det kan väla iaf vara värt att testa, jag behöver ju liksom röra mer på mig!

Efter träningen så åkte vi och handla, så nu har jag ett par rosa foppa töfflor, så jävla modernt!! ;)
Haha okej, kanske inte riktigt, men det är faktisk många som har såna skor, och jag behöver det faktiskt,
för mina hällar är icke att leka med, så är det!
Så lite moderna är dom nog, även fast modegudarna helst inte vill erkänna det, men det är bara för dom att bita i det sura äpplet, helt enkelt ;)

Vi käkade oxå mat hemma hos Louice, Hanna och Louice åt korv och potatis sallad, och jag käkade en viktväktar matlåda, wohow, jag börjar ju redan bli ett proffs på det här! ;)
Efter maten fick vi efterrätt, keso och annans, nam nam säger jag bara!
Tack så mkt :)

I morgon på eftermiddagen så blir jag helt ensam, både barnfri och karlfri!
Buhuhu, stackars mig ;(

Hanna ska sova hos Louice eftersom dom två ska gå på loppis och så på Onsdag, så Louice hämtar henne ifrån dagis i morgon, och Tommy jobbar ju eftermiddag.. så vad ska lilla mamma göra då?
kom med förslag? ;)

Hm.. undrar om jag ev kanske skulle ta och poppa mig lite popcorn? det är ju faktiskt nyttigt så jag bryter ju inte imot några "regler" då, ellerhur? En måste ju kunna kring gå systemt lite oxå! ;)

Urk, fick nyss en rätt så obehaglig nyhet oxå!
eller ja obehaglig och obehaglig, det rör ju egentligen inte mig
i ryggen, men vad fan hon är ju så ung?! :O
Men deras val, hoppas bara att hon förstår vad hon har gett sig
in på, innan det är försent iaf :/


och så skriver vi inte mer om den saken! :P

Nu blire en cigg och sedan popcorn! :D

Herrå Herrå
bye bye!




Det går bra, hittills!

Idag har vi sköt oss till 110% inget små ätande, slängde chipsen vi hade kvar, men sparade dock godiset, för det tänkte vi ge till Hanna på Fredag, så hon får lite midsommar godis, Men där i mot har jag "gömt" undan det för mig själv, så att jag inte bara kan köra in näven i ett skåp och ta godis, så vill jag ha  godis nu, så måste jag klättra och ha mig, och det orkar jag ju inte ;)

Har även ställt undan sockret så jag inte ska hälla i det i kaffet, det är helt ärligt bara en dålig vana att ha i det , jag behöver ju egentligen inte ha det,som sagt när jag dricker kaffe hos andra så tycker jag kaffet är skit gött, utan socker! Så det är bara att bryta mönstret :P

Vi käkade sallad och kassler till lunch idag, och det är fan riktigt gött med sallad och kött, där i mot känns det liiiiiiite enformigt, så ska allt ta och göra lite grejor efter recept som jag har hittat, så slipper det enbart vara Sallad och kött hela tiden! Hanna hade tur iaf, hon fick potatisgratäng och kassler. (vi hade kvar sen igår) och fasen vad sugen jag vart på det, men jag höll mig, och slängde det som blev över! :D wohow, jag är så stolt över mig själv :D :D :D

Jag har helt enkelt karaktär bara jag vill!

Fötterna gör fortfarande förbannat ont, så jag börjar fassa för mitt varv på barkis, känns som att jag skulle göra bäst i att skita i det tills fötterna har läkt, men då känns det även som ett mindre misslyckande. :/

Skulle iofs kunna sticka i väg och köpa ett par foppa skor, men då blire ju ingen powervalk, utan bara en lugn promenad, men det kanske hjälper lite iaf? ;)

aja, städa lite smått här och sedan se vad som händer!

bye bye


Smärta!

Fan vaknade med stans smärta i fötterna, det gjorde så ont att jag knappt kunde/kan gå!
Jag har sletet upp i stort sett hela fötterna med en massa olika sommar skor, så  det har blivet lite blåsor överallt.
Men Nu är det hällarna som gör ont, känns som att huden ska spricka bara jag rör fötterna lite, otäckt ju :(
Det ser faktiskt inte så fräscht ut heller om jag ska vara ärlig, kan kanske vara en inflamation?

Vet inte hur jag ska förklara hur det ser ut, men typ som att blåsorna har läkt ihop, men läkt fel och blivet knallröda ist, haha nä jag har ingen aning om hur jag ska förklara, men ont as hell gör det! ;(
Men nu har jag åtminstonde fått gnälla av mig lite ^^

bye bye